Kokosovo-jogurtové dortíčky s lesním ovocem

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203340.bmp


Porce: 6 ks malých dortiček

Ingredience:

Korpus:

  • 20g rozdrcených kokosových čipsů
  • 10g kokosové mouky
  • 30g ovesných vloček (bezlepková alternativa: pohankové/rýžové vločky)
  • 2PL kokosového nektaru
  • 5PL kokosového oleje
  • 1ČL bio mleté vanilky

Jogurtová vrstva:

  • 230g bílého jogurtu (bezlaktózová alternativa: rýžový/mandlový jogurt)
  • 3ČL kokosového nektaru
  • Lesné ovoce na ozdobení (čerstvé/mrazené)

Postup:

Všechny suroviny na korpus si smícháme a hotovou, mírně lepkavou směs si rovnoměrně rozdělíme do silikónových formiček a v každé je pořádně zatlačíme prsty. Jogurt si ochutíme kokosovým nektarem a taktéž ho rovnoměrně rozdělíme do formiček na korpus. Dozdobíme ovocím a dáme na pár hodin do mrazničky.

Dezert vytáhneme z mrazničky přibližně 30–60min před konzumací, aby se jogurtová vrstva mírně rozpustila.


Autorem receptu je: @virgincoconut.sk