Kokosky

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 02347.bmp


Ingredience:

  • 200g strouhaného kokosu
  • 4 bílky z větších vajec od šťastných slepiček
  • stévie podle chuti (kokos má sladkou chuť sám o sobě, proto kokosky nesladím vůbec)
  • vanilka
  • špetka himalájské soli

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Bílky vyšlehejte společně se špetkou soli (popř. stévie) do sněhu.
  3. Poté do sněhu opatrně vmíchejte strouhaný kokos a vanilku.
  4. Pomocí hlubší lžíce opatrně tvarujte kokosky a poté vykládejte na plech s papírem na pečení.
  5. Pečte kolem 15 minut, dokud okraje kokosek nezezlátnou.
  6. Nechte vychladnout a podávejte.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz