Ingredience:
- 150g lučiny
- 50g změklého másla
- 2/3 hrnku mandlové mouky
- 1/3 hrnku kokosové mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
- 1/2 lžičky himalájské soli
- 1 lžíce chia semínek
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 3 lžíce vody
- 1/2 hrnku strouhaného sýra (eidam)
- 3 vejce
- ghí na vymazání formy
- semínka na posypání
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C.
Formu na chléb (20 x 10 cm) vymažeme rozehřátým ghí.
Do větší nádoby vložíme změklé máslo a lučinu a vše společně vyšleháme pomocí ručního šlehače.
V míse smícháme zbylé ingredience, které poté přidáme do směsi z másla a lučiny a vše společně vyšleháme.
Vzniklou směs vložíme do formy na chléb, povrch posypeme semínky a dáme na 25 – 30 minut do trouby.
Upečený chléb necháme vychladnout a podáváme stejně jako běžný chléb.
Skladujeme v suchu a chladu.
Autorem receptu je: @cukrfree.cz