Keto Bread

Záznam celé obrazovky 23.6.2016 175207.bmp


Ingredience:

  • 150g lučiny
  • 50g změklého másla
  • 2/3 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku kokosové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce vody
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra (eidam)
  • 3 vejce
  • ghí na vymazání formy
  • semínka na posypání

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C.

Formu na chléb (20 x 10 cm) vymažeme rozehřátým ghí.

Do větší nádoby vložíme změklé máslo a lučinu a vše společně vyšleháme pomocí ručního šlehače.

V míse smícháme zbylé ingredience, které poté přidáme do směsi z másla a lučiny a vše společně vyšleháme.

Vzniklou směs vložíme do formy na chléb, povrch posypeme semínky a dáme na 25 – 30 minut do trouby.

Upečený chléb necháme vychladnout a podáváme stejně jako běžný chléb.

Skladujeme v suchu a chladu.


Autorem receptu je: @cukrfree.cz