Kaštanový suk s vlaškými ořechy a datlemi

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203128.bmp


Ingredience:

  • 70 g kaštanové pasty
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 KL kakaa
  • stévie dle chuti (já použila asi 10 kapek)
  • hrst vlašských ořechů
  • 6 ks sušených datlí

Postup:

Kaštanovou pastu připravíme jednoduše rozmixováním uvařených kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody, tak aby vznikla hladká pasta.

Teď už jen smícháme všechny ingredience kromě ořechů a ovoce. Vytvoříme hladké těsto, do kterého až v úplném závěru opatrně zapracujeme hrubě posekané ořechy a datle. Těsto necháme odpočívat v lednici.

Když je těsto uleželé, opatrně z něho vytvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme ostrým nožem (výborně poslouží nůž na pečivo, který si poradí s ořechy a zachová tvar cukroví) cca 0,5 cm široká kolečka. Jednotlivé kousky cukroví vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme péct cca 15 min. na 175 C. Po upečení by měla být kolečka tvrdší, to je ale naprosto v pořádku. Již druhý den, zvláční díky sušenému ovoci. Uchovejte v chladu.


Autorem receptu je: @maryskitchenlove