Kaše z červené čočky s rajčaty a parmazánem

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 211724.bmp


Ingredience:

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 menší cibule
  • 2-3 velká rajčata
  • 1 vrchovatá lžíce parmazánu
  • olivový olej
  • lžička provensálského koření – lžička oregána
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

V hrnci na trošce oleje osmahněte cibulku nakrájenou na kostičky. Přidejte čočku, orestujte a podlijte 2 šálky vody. Dochuťte kořením. Nechte začít vařit. Po pěti minutách, kdy se vyvařilo trochu vody, přidejte rajčata nakrájená na kostky. Vařte do změknutí dalších 5-8. Nerozvařte. Tyčovým mixérem lehce rozmixujte, ať vám zůstane alespoň trocha čočky v celku. Vmíchejte parmazán. Případně dosolte. Skvělá k masu nebo jen tak.


Autorem receptu je: @storiesofmykitchen