Ingredience:
- 1 šálek červené čočky
- 1 menší cibule
- 2-3 velká rajčata
- 1 vrchovatá lžíce parmazánu
- olivový olej
- lžička provensálského koření – lžička oregána
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
V hrnci na trošce oleje osmahněte cibulku nakrájenou na kostičky. Přidejte čočku, orestujte a podlijte 2 šálky vody. Dochuťte kořením. Nechte začít vařit. Po pěti minutách, kdy se vyvařilo trochu vody, přidejte rajčata nakrájená na kostky. Vařte do změknutí dalších 5-8. Nerozvařte. Tyčovým mixérem lehce rozmixujte, ať vám zůstane alespoň trocha čočky v celku. Vmíchejte parmazán. Případně dosolte. Skvělá k masu nebo jen tak.
Autorem receptu je: @storiesofmykitchen