Kari z červené čočky s bulgurem

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 180002.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-2 porce

Ingredience:

  • 200g pšeničného bulguru
  • 100g červené čočky
  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • směs koření (římský kmín, anýz, fenykl, kurkuma, chilli, sůl a pepř)

Postup:

Bulgur i čočku uvaříme podle návodu. Cibulku necháme v menším hrnci zesklovatět na trošce oleje a přidáme česnek s kořením. Jakmile vše začne hodně moc vonět, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, vše promícháme, stáhneme plamen a hrnec přikryjeme pokličkou. Necháme 15 minut dusit, poté do směsi přidáme červenou čočku a necháme dalších 5 minut dojít. Servírujeme v hlubší misce společně s bulgurem.

Autorem receptu je: @czech_hippie