Ingredience:
- 200 g jemných ovesných vloček
- 1 vejce
- 1 bílek
- 1 PL holandského kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- perníkové koření
- voda/mléko
- skořice
- hrozinky
- 1 větší jablko
Postup:
Ovesné vločky smícháme s vejcem a bílkem, přidáme kakao, prášek do pečiva a trochu perníkového koření. Vše pořádně promícháme a podle hustoty těsta můžeme rozředit vodou nebo mlékem (já přidala trochu vanilkového Alpra). Poté lžící přimícháme hrst hrozinek a vložíme do dortové formy vystlané pečicím papírem. Takto připravené těsto ozdobíme na plátky pokrájenými jablky a nakonec posypeme skořicí. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů alespoň 20 minut.
Autorem receptu je: @verun86