Kakaový dortík s jablkem a skořicí

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235627.bmp


Ingredience:

  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 1 PL holandského kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • perníkové koření
  • voda/mléko
  • skořice
  • hrozinky
  • 1 větší jablko

Postup:

Ovesné vločky smícháme s vejcem a bílkem, přidáme kakao, prášek do pečiva a trochu perníkového koření. Vše pořádně promícháme a podle hustoty těsta můžeme rozředit vodou nebo mlékem (já přidala trochu vanilkového Alpra). Poté lžící přimícháme hrst hrozinek a vložíme do dortové formy vystlané pečicím papírem. Takto připravené těsto ozdobíme na plátky pokrájenými jablky a nakonec posypeme skořicí. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů alespoň 20 minut.


Autorem receptu je: @verun86