Jehněčí grilované kotlety v česnekovo-bylinkové marinádě

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180614.bmp


Doba přípravy: 10 minut + 10 minut grilování

Náročnost: malá

Počet porcí: 4 porcí


Ingredience:

  • 500 g jehněčích žebírek
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • hrst rozmarýnu
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Pokud máte žebírka v celku, tak je pokrájíme na kotletky. Do velké místy prolisujeme stroužky česneku. Pokrájíme si nadrobno rozmarýn a přidáme také do mísy. Přidáme namletý pepř. Celé to zalijeme trochou olivového oleje. Promícháme. Do mísy vložíme jehněčí kotletky a důkladně promícháme, aby se nám marináda obalila ze všech stran. V případě potřeby přidáme ještě olivový olej. Dáme marinovat na minimálně 2 hod. do lednice. Rozpálíme gril a vložíme na gril. Opékáme cca 3 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany. Kotletka je dobrá, když je uvnitř lehce růžová. Hlavně jí nevysušte. To zničíte celou chuť delikátního masa. Podáváme například se Špagetovou dýni na šalotce (recept ZDE) či jen s grilovanou zeleninou.


Autorem receptu je: @smoothcooking.cz