Jahodový koláč


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 205515.bmp


Ingredience:

Těsto:

  • 250g rýžové mouky
  • 200g žitné mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 2 vajíčka
  • 250g studeného másla
  • 130g kokosového/třtinového cukru

Postup:

Nejdříve spojíme máslo s moukou, poté přidáme cukr a vajíčka, vše spojíme a dáme odpočinout do ledničky alespoň 30min, nejlépe na 1h. Po hodině vytáhneme a rozvalíme si půlku těsta a opatrně přendáme do formy, druhou půlku si také rozvalíme a vykrajujeme libovolné tvary, které dáme zpátky do ledničky a mezitím si připravíme plňku.

Plňka:

  • 700g jahody (rozmražené) +jedno nastrouhané jablko
  • 4 lžíce kukuřičné mouky

Z jablka a jahod vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme 4 lžíce kukuřičné mouky a zamícháme. Nalijeme do formy s těstem a ozdobíme druhou polovinou těsta. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180C 35min do zlatova.


Autorem receptu je: @hannpettsfood