Porce: 1 sklenička
Ingredience:
- 2 hrnky nakrájených jahod
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžíce medu (sirup z agáve či stévie, pak je recept vhodný i pro vegany)
- půl lžičky vanilkového lusku
- Volitelně: skořice, pomerančová kůra, zázvor či máta
Postup:
Začneme tím, že si omyjeme a nakrájíme jahody na malé kousky. Kousky jahod dáme do malého hrnce společně s medem a za stálého míchání vaříme na mírném plamenu 10 – 15 minut. Poté přidáme chia semínka a vanilkový lusk, necháme 2 minuty probublat. Džem necháme čtvrt hodiny odležet. Plníme do skleniček. Až zcela vychladne, umístíme do lednice, kde lze skladovat v uzavřené sklenici až 14 dnů.
Autorem receptu je: @pinchofcooking