Jahodový chia džem s vanilkou

Záznam celé obrazovky 24.6.2016 150243.bmp


Porce: 1 sklenička

Ingredience:

  • 2 hrnky nakrájených jahod
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce medu (sirup z agáve či stévie, pak je recept vhodný i pro vegany)
  • půl lžičky vanilkového lusku
  • Volitelně: skořice, pomerančová kůra, zázvor či máta

Postup:

Začneme tím, že si omyjeme a nakrájíme jahody na malé kousky. Kousky jahod dáme do malého hrnce společně s medem a za stálého míchání vaříme na mírném plamenu 10 – 15 minut. Poté přidáme chia semínka a vanilkový lusk, necháme 2 minuty probublat. Džem necháme čtvrt hodiny odležet. Plníme do skleniček. Až zcela vychladne, umístíme do lednice, kde lze skladovat v uzavřené sklenici až 14 dnů.


Autorem receptu je: @pinchofcooking