Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180649.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 1 menší květák
  • 1 hrnek jáhel
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 hlavička česneku
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly. Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčněkete všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa