Jáhlovo-bramborové placičky

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 100 g jáhel
  • 550 g brambor
  • 2 vejce
  • 1 velká nahrubo nastrouhaná mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • majoránka (dle chuti)
  • lžička mletého kmínu
  • 100 g špaldové mouky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a promícháme. Naběračkou tvoříme malé placičky, které smažíme na troše olivového oleje dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masové směsi.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa