Jablečný jáhelník

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 200926.bmp


Ingredience:

  • 140g jáhel
  • 2 vejce
  • 1 pořádně zralý rozmačkaný banán
  • 1 tvaroh v alobalu
  • 2 jablka nastrouhaná + 1 pokrájené na plátky
  • podle chuti skořice, špetka muškátového oříšku, rumík, citronová šťáva
  • hrst brusinek/rozinek
  • + hrst kokosu a pokrájených vlašských ořechů na posypání

Postup:

Z nastrouhaných jablek si vymačkáme do hrnečku šťávu a dolijeme vodou, aby bylo tekutiny dvojnásobné množství jak jáhel – v tekutině jáhly uvaříme do měkka a konzistence husté kaše, dolíváme vodou dle potřeby. Do uvařených jáhel zamícháme zbytek ingrediencí kromě jablečných plátků. Do vymazané koláčové formy nandáme polovinu směsi, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme zbylou polovinou směsi. Pěkně uhladíme a posypeme strouhaným kokosem a ořechy. Pečeme na 180°C do zezlátnutí.


Autorem receptu je: @michelangelka