Huevos rancheros

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 234537.bmp


Ingredience:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 střední červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika (já použila žlutou, ale může být i jiná)
  • 1 chilli paprička
  • 2 velká rajčata
  • 200 g rajčatového pyré
  • 3 lžíce červených fazolí
  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl a pepř
  • čerstvý koriandr

Postup:

Cibuli jsem nakrájela na kolečka, česnek na plátky, očištěnou papriku na větší kostky, rajčata na menší kostky a chilli na kolečka (množství a druh dávejte podle sebe). Cibuli a papriku jsem opékala asi pět minut na oleji, pak jsem přidala česnek, chilli, římský kmín a pokračovala jsem ještě další minutu. Směs jsem zalila rajčatovým pyré, přidala jsem čerstvý rajčata, fazole, sůl a pepř. Všechno jsem promíchala, přiklopila pokličkou a dusila pět minut. V tuhle chvíli máte poslední možnost směs dochutit a promíchat. Pokud vám přijde směs kyselá, můžete přidat maličko cukru. Lžící jsem pak vytvořila ve směsi důlek a do toho jsem rozklepla vejce. Dávejte pozor, ať vám tam nespadne skořápka. Proces jsem opakovala čtyřikrát a pak jsem zase pánev přiklopila pokličkou a nechala asi čtyři minuty dusit. Bílek musí bejt uvařenej a žloutek by měl zůstat tekutej. Nakoukněte proto občas pod pokličku a sledujte, jak na tom vejce je. Hotový vejce podávejte buď s tortillou nebo pečivem a zdobte čerstvým koriandrem.


Autorem receptu je: @mycookingdiary.cz