Ingredience:
Na korpus:
- 70g jáhel
- 1 menší zralý banán
- 1 lžíce datlového sirupu
- hrst rozinek
Na náplň:
- 2 hrušky
- ½ lžičky skořice
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce datlového sirupu
- 1 lžička agaru
- oříšky navrch
Na pomašlování:
- 1 lžička sirupu nebo cukru
- 1 lžíce rostlinného mléka
Postup:
Jáhly nejméně třikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme podle návodu. Mezitím si jednu hrušku nastrouháme nahrubo, smícháme se skořicí, sirupem, agarem a krátce podusíme na trošce vody. Druhou hrušku rozpůlíme a nařízneme do vějířku. Do uvařených jáhel vmícháme rozmašírovaný bánán se sirupem a rozinkami. Přendáme do vymazané formy o průměru 15 cm, pěkně uhňácáme a pečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Na předpečený korpus poté navršíme hrušky, pomašlujeme a strčíme zpět do trouby na dalších 10 minut, či dokud vše nezačne hezky zlátnout. Koláč posypeme oříšky.
Autorem receptu je: @czech_hippie