Hruškový jáhelník

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 180045.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

Na korpus:

  • 70g jáhel
  • 1 menší zralý banán
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • hrst rozinek

 

Na náplň:

  • 2 hrušky
  • ½ lžičky skořice
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžička agaru
  • oříšky navrch

 

Na pomašlování:

  • 1 lžička sirupu nebo cukru
  • 1 lžíce rostlinného mléka

 

Postup:

Jáhly nejméně třikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme podle návodu. Mezitím si jednu hrušku nastrouháme nahrubo, smícháme se skořicí, sirupem, agarem a krátce podusíme na trošce vody. Druhou hrušku rozpůlíme a nařízneme do vějířku. Do uvařených jáhel vmícháme rozmašírovaný bánán se sirupem a rozinkami. Přendáme do vymazané formy o průměru 15 cm, pěkně uhňácáme a pečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Na předpečený korpus poté navršíme hrušky, pomašlujeme a strčíme zpět do trouby na dalších 10 minut, či dokud vše nezačne hezky zlátnout. Koláč posypeme oříšky.

Autorem receptu je: @czech_hippie