Houbový burger

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175918.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingredience:

  • 4 portobello žampiony
  • 2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 vejce
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 4 snítky pažitky
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku (podle chuti)
  • 10 mátových lístků
  • 4 lístky šalvěje
  • 4 lístky meduňky
  • 4 bezlepkové bulky
  • 1 hrst rukoly 

Postup:

Troubu předehřejeme na 250 °C. Portobello očistíme, zlehka vydlabeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na 5 minut do trouby. Do předpečeného klobouku rozklepneme vejce, osolíme a posypeme strouhaným parmazánem. Troubu ztlumíme na 200 °C, vložíme dovnitř plněné portobello a necháme zhruba 15 minut péct, až bílek ztuhne a žloutek zůstane nahniličko. Vyjmeme a posypeme nasekanou pažitkou. Mezitím připravíme omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s drceným česnekem a nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Housky podélně rozkrojíme a řeznou stranou opečeme na grilu, zhruba 1 minutu. Potřeme ochucenou smetanou, na polovinu bulky položíme portobello se sýrem, zasypeme rukolou a přiklopíme druhou polovinou bulky.