Granátová quinoa

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 174744.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 100g quinoy
  • 250ml vody
  • 1 mrkev
  • 1 granátové jablko
  • hrst baby mungo klíčků
  • 1 lžíce sezamu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce tamari
  • čerstvá bazalka

Postup:

Quinou nejméně třikrát propláchneme, zalijeme vodou a povaříme v zakrytém hrnci přibližně 15 minut (dokud quinoa nevsákne všechnu vodu). Odstavíme a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou.

Mrkev nastrouháme najemno a granátové jablko se pokusíme vyloupat tak, abychom nezacákali celou kuchyň (nemožné). V mističce smícháme olej s tamari a kořením dle chuti. Mungo propláchneme vodou.

Nakonec vše jemně promícháme a posypeme čerstvou bazalkou.


Autorem receptu je: @czech_hippie