Ingredience:
- 4 vejce (velikost L)
- 150g bezlepkových vloček
- 1 kypřící prášek – bezfosfátový
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 banány
- 20 jahod
- 250g řecký jogurt
- 2 lžičky agávový sirup
- 1/2 balení borůvek
- 8 třešniček
- 1 želatina
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky želatiny na nepečený dort
Postup:
Oddělíte si bílky od žloutků. Žloutky šleháme s olejem do pěny a pak s cukrem do hustějši pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Postupně přimícháváme rozmixované vločky a prášek do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu. Dáme do formy, na dno jsem dal pečící papír, strany nevymazávat – lépe drží tvar. Peče se tak 25-30 minut na 160 stupňů – do zlatova.
Poté na dno formy dáte korpus. Rozmixujete si banány s jogurtem a dosladíte agávovým sirupem – přidáte podle návodu želatinu na nepečený dort – já ji ředím s horkou vodou a pak do ní přimíchávám jogurt:)
Na korpus si nalijeme vzniklou směs. Necháte ztuhnout a vyskládáte jahody, borůvky a třešně a celé to přelijete připravenou želatinou.
Autorem receptu je: @weis_aesthetics