Gluten free cake

Záznam celé obrazovky 24.6.2016 150703.bmp


Ingredience:

  • 4 vejce (velikost L)
  • 150g bezlepkových vloček
  • 1 kypřící prášek – bezfosfátový
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 banány
  • 20 jahod
  • 250g řecký jogurt
  • 2 lžičky agávový sirup
  • 1/2 balení borůvek
  • 8 třešniček
  • 1 želatina
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky želatiny na nepečený dort

Postup:

Oddělíte si bílky od žloutků. Žloutky šleháme s olejem do pěny a pak s cukrem do hustějši pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Postupně přimícháváme rozmixované vločky a prášek do pečiva. Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu. Dáme do formy, na dno jsem dal pečící papír, strany nevymazávat – lépe drží tvar. Peče se tak 25-30 minut na 160 stupňů – do zlatova.

Poté na dno formy dáte korpus. Rozmixujete si banány s jogurtem a dosladíte agávovým sirupem – přidáte podle návodu želatinu na nepečený dort – já ji ředím s horkou vodou a pak do ní přimíchávám jogurt:)

Na korpus si nalijeme vzniklou směs. Necháte ztuhnout a vyskládáte jahody, borůvky a třešně a celé to přelijete připravenou želatinou.


Autorem receptu je: @weis_aesthetics