Ingredience:
- 1 konzerva fazolí
- 100 g červené čočky
- 1 cibule
- ½ cukety
- 2 polévkové lžíce kukuřice
- 50 g pohankové mouky
- polévková lžíce psyllia
- 2 velké batáty
- salát, rajčátka, avokádo
- olivový olej
Postup:
Nejdříve si uvaříme čočku. Mezitím, co se vaří, rozmixujeme fazole, cuketu a cibulku. Dáme do mísy a přidáme kukuřici, mouku, psyllium a uvařenou čočku. Vše důkladně promícháme a vytvoříme bochánky, které dáme na půl hodiny do lednice. Poté opékáme na olivovém oleji z každé strany přibližně 8 min.
Batáty nakrájíme na hranolky a dáme do trouby. Zakápneme olivovým olejem a pečeme cca 30 min na 200 °C.
Autorem receptu je: @terezas_diary