Fazolovo – čočkové burgery s batátovými hranolkami

Záznam celé obrazovky 24.6.2016 150306.bmp


Ingredience:

  • 1 konzerva fazolí
  • 100 g červené čočky
  • 1 cibule
  • ½ cukety
  • 2 polévkové lžíce kukuřice
  • 50 g pohankové mouky
  • polévková lžíce psyllia
  • 2 velké batáty
  • salát, rajčátka, avokádo
  • olivový olej

Postup:

Nejdříve si uvaříme čočku. Mezitím, co se vaří, rozmixujeme fazole, cuketu a cibulku. Dáme do mísy a přidáme kukuřici, mouku, psyllium a uvařenou čočku. Vše důkladně promícháme a vytvoříme bochánky, které dáme na půl hodiny do lednice. Poté opékáme na olivovém oleji z každé strany přibližně 8 min.

Batáty nakrájíme na hranolky a dáme do trouby. Zakápneme olivovým olejem a pečeme cca 30 min na 200 °C.


Autorem receptu je: @terezas_diary