Falešný kebab

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 00129.bmp


Porce: 3 kusy

Ingredience:

  • 1 mladý kokos
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžíce oleje
  • ½ lžíce červené papriky
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 3 jarní cibulky
  • ½ červené cibule
  • 1 svazek ředkviček

Postup:

Nejprve si připravíme „maso“. Kokos otevřeme a lžící z něj opatrně vydlabeme dužinu. Chceme hezky velké kousky, takže se jí pokusíme moc nepotrhat. Maso pak necháme alespoň hodinku marinovat v základní směsi tamari, oleje, papriky a kmínu. Dochutit ale můžeme v podstatě čímkoli, co nám chutná.

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Společně s kokosovým masíčkem potom napícháme na špejle a ogrilujeme na rozpáleném – jak jinak než kokosovém – oleji. Baštíme rukama!


Autorem receptu je: @czech_hippie