Ingredience:
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
- ghí
- 150g mletého krutího masa
- půlka zralého avokáda
- himalájská sůl
- pepř
- podle chuti kus rajčete, lístky špenátu, cibule
Postup:
- Na pánvi rozehřejte ghí.
- V misce vidličkou rozšlehejte vajíčka, přidejte dvě lžíce smetany, sůl, pepř a pár kapek rozehřátého ghí a vše dobře promíchejte.
- Na pánev vložte vymazanou kulatou formičku na vajíčka (popř. kulaté vykrajovátko na pečivo) a polovinu směsi do ní opatrně vlijte.
- Na mírném plameni pod pokličkou pečte, dokud vajíčko neztuhne. Pokud máte formičku na vajíčka, můžete ji i během pečení obrátit, aby se opekly obě strany placky.
- Placku poté vyndejte a stejný postup opakujte i s druhou plackou.
- Krutí maso osolte, opepřete (popř. můžete přidat bylinky) a uplácejte z něj burger, který potom osmahněte na ghí.
- Začněte skládat burger v pořadí – vaječná placka, maso, rozmačkané avokádo, zelenina a druhá vaječná placka na závěr (já navíc ještě zeleninu zakápla olivovým olejem).
- Ihned podávejte.
Autorem receptu je: @cukrfree.cz