Egg Burger

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 174932.bmp


Ingredience:

  • 2 vejce 
  • 2 lžíce smetany
  • ghí
  • 150g mletého krutího masa
  • půlka zralého avokáda
  • himalájská sůl
  • pepř
  • podle chuti kus rajčete, lístky špenátu, cibule

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte ghí.
  2. V misce vidličkou rozšlehejte vajíčka, přidejte dvě lžíce smetany, sůl, pepř a pár kapek rozehřátého ghí a vše dobře promíchejte.
  3. Na pánev vložte vymazanou kulatou formičku na vajíčka (popř. kulaté vykrajovátko na pečivo) a polovinu směsi do ní opatrně vlijte.
  4. Na mírném plameni pod pokličkou pečte, dokud vajíčko neztuhne. Pokud máte formičku na vajíčka, můžete ji i během pečení obrátit, aby se opekly obě strany placky.
  5. Placku poté vyndejte a stejný postup opakujte i s druhou plackou.
  6. Krutí maso osolte, opepřete (popř. můžete přidat bylinky) a uplácejte z něj burger, který potom osmahněte na ghí.
  7. Začněte skládat burger v pořadí – vaječná placka, maso, rozmačkané avokádo, zelenina a druhá vaječná placka na závěr (já navíc ještě zeleninu zakápla olivovým olejem).
  8. Ihned podávejte.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz