Dýňový cheesecake

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 180037.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

Korpus:

  • 1 šálek mandlí
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 šálek datlí
  • 1 banán

Vrch:

  • 300 g dýňového pyré
  • 2 lžíce mouky (ovesné, špaldové…)
  • 100 g kokosového cukru
  • 2 velké lžíce perníkového koření
  • 3 vejce
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g 90% čokolády

 

Postup:

Nejdříve si namočíme mandle a datle. Po cca 20 minutách rozmixujeme všechny ingredience na korpus a natlačíme je do dortové formy vymazané kokosových olejem. Formu vložíme do trouby na 200 stupňů na 7 minut. Na vrch spojíme všechny ingredience kromě čokolády. Všechno pořádně promícháme a oddělíme 1/3 hmoty, kterou smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Na korpus vlijeme směs, kterou zdobíme čokoládovou směsí. Pečeme 40-45 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!

Autorem receptu je: @adasvehlikova