Dýňový cheesecake

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180711.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 200 g vloček
  • 50 g piškotů
  • 1 větší banán
  • 3 lžíce kokosového oleje

Krém:

  • 2 odtučněné tvarohy
  • 2 vejce
  • 400 g máslové dýně
  • 2 lžíce javorového sirupu/med
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce citrónové/limetkové šťávy
  • 1 lžíce arašídového másla – 1 lžička skořice

Postup:

Vločky a piškoty si rozemeleme na jemnější kousky a přidáme rozmačkaný banán a rozpuštěný kokosový olej. Směs namačkáme do formy s pečícím papírem a dáme celé do ledničky vychladit. Dýni oškrabeme, vydlabeme semínka, které můžeme usušit (obsahují velké množství zinku) a pokrájíme na kostičky. Poté dýni dáme vařit asi na 10 minut, dokud nezměkne. Jakmile změkne, rozmixujeme do jemna. Dále smícháme tvaroh, vejce, vychladlé dyňové pyré, cukr, sirup, skořici, arašídové máslo a šťávu z citronu či limetky a celé prošleháme. Směs nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 200 stupňů 50 minut.

Dobrou chuť!


Autorem receptu je: @melliusher