Dýňové ravioli

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235431.bmp


Ingredience:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky nebo jiné
  • 5 vajec
  • ½ lžičky olivového oleje
  • sůl
  • asi 100 ml vody
  • 1 žloutek

Na náplň:

  • 300 g předpečené dýňové dužiny
  • 100 g Lučiny
  • 2 snítky tymiánu
  • 1–2 stroužky česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Dokončení:

  • 1 lžička štýrského dýňového oleje
  • 2 lžíce opražených dýňových semínek

Postup:

Dýni zbavíme semínek a dáme péci na 180° na 45 min do trouby. Mezitím si připravíme nudlové těsto na ravioli. Mouku promícháme s vejci, olivovým olejem a špetkou soli. Podle potřeby přilijeme trochu vody a hněteme, až vznikne pevnější těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme alespoň na 30 minut do lednice. Pak připravíme náplň. Vychladlou dužinu promícháme s Lučinou, odrhnutou snítkou tymiánu a drceným česnekem. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené ploše na dva velmi tenké pláty, dobře to jde na strojku na těstoviny. Jeden potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe kopečky náplně v pravidelných rozestupech. Zakryjeme druhým plátem, rozkrájíme na čtverce tak, aby náplň byla uprostřed, a prsty jemně přitlačíme okraje. Ravioli vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 3 minuty, až vyplavou na hladinu. Vylovíme, přelijeme olejem a posypeme dýňovými semínky. Porce pro 4 osoby Doba přípravy: 1 hodina 15 minut, vaření 3 minuty.


Autorem receptu je: Bohužel se nám nepovedlo najít autora