Ingredience:
Na těsto:
- 500 g hladké mouky nebo jiné
- 5 vajec
- ½ lžičky olivového oleje
- sůl
- asi 100 ml vody
- 1 žloutek
Na náplň:
- 300 g předpečené dýňové dužiny
- 100 g Lučiny
- 2 snítky tymiánu
- 1–2 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
Dokončení:
- 1 lžička štýrského dýňového oleje
- 2 lžíce opražených dýňových semínek
Postup:
Dýni zbavíme semínek a dáme péci na 180° na 45 min do trouby. Mezitím si připravíme nudlové těsto na ravioli. Mouku promícháme s vejci, olivovým olejem a špetkou soli. Podle potřeby přilijeme trochu vody a hněteme, až vznikne pevnější těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme alespoň na 30 minut do lednice. Pak připravíme náplň. Vychladlou dužinu promícháme s Lučinou, odrhnutou snítkou tymiánu a drceným česnekem. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené ploše na dva velmi tenké pláty, dobře to jde na strojku na těstoviny. Jeden potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe kopečky náplně v pravidelných rozestupech. Zakryjeme druhým plátem, rozkrájíme na čtverce tak, aby náplň byla uprostřed, a prsty jemně přitlačíme okraje. Ravioli vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 3 minuty, až vyplavou na hladinu. Vylovíme, přelijeme olejem a posypeme dýňovými semínky. Porce pro 4 osoby Doba přípravy: 1 hodina 15 minut, vaření 3 minuty.
Autorem receptu je: Bohužel se nám nepovedlo najít autora