Dýňová kokosová polévka

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 204325.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: malá

Počet porcí: 8

Ingredience:

  • 1 ks dýně hokaido
  • 6 středních mrkví
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 centimetrový plátek zázvoru nebo chilli
  • 2/3 malé krabičky/plechovky kokosového mléka nebo malá krabička kokosové smetany Alpro
  • sůl, pepř, chilli
  • zeleninový vývar, cca 1l

Postup:

Dýně Hokaido má jednu velkou výhodu a to, že se nemusí loupat, tudíž zda máme tuto, tak ji rozkrojíme na měsíčky, vydlabeme a pokrájíme na kousky o velikosti cca 3 – 5 cm. Vložte pokrájené kousky dýně a mrkve na pekáč, osolte hrubou solí, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby na 200 stupňů, dokud nezměkne. Dýně má poté trochu jinou, výraznější chuť. Orestujeme si cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme česnek pokrájený na plátky a ještě chvíli restujeme. Vyndáme dýni a mrkev z trouby a přidáme ji do hrnce k cibuli. Dále přidáme vodu, sůl, pepř, česnek, zázvor a rozmixujeme tyčovým mixérem. Zjemníme kokosovým mlékem, ale necháme si trošičku na ozdobu. Pokud je polévka hustá přidáme ještě vodu. Rozhodně polévku nezahušťujeme moukou či jíškou! Přidáme tolik vody, aby byla tak hustá, jak potřebujeme :-)Ozdobit můžeme zbytkem kokosového mléka, chilli a opraženými dýňovými semínky.

Autorem receptu je: @smoothcooking.cz