Dvoubarevný tvarožník

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 204029.bmp


Ingredience:

Na tvarohovou vrstvu:

  • 200g lučiny
  • 125g tvarohu
  • 1 vejce
  • 20g vanilkového proteinu
  • 10g neslazeného vanilkového pudinkového prášku
  • pár kapek flavdrops popřípadě jiného sladidla dle chuti

Na čokoládovou vrstvu:

  • 20g karobu/kakaa
  • 30g strouhaného kokosu
  • 50g celozrnné mouky
  • 100ml mléka
  • 75g tvarohu
  • 15g čokoládového proteinu
  • 1 vejce
  • půl lžičky prášku do pečiva

Postup:

Troubu si předehřejeme na 150°. V jedné míse vyšleháme vejce spolu s flavdrops a přidáme k ostatním ingrediencím na tvarohovou vrstvu. V druhé míse si připravíme čokoládovou vrstvu: Vyšleháme vejce, přidáme mléko a tvaroh. Smícháme zbylé sypké ingredience a postupně přimícháváme k tekuté směsi.

Do menší dortové formy nalijeme 3/4 čokoládového těsta, poté tvarohového a dozdobíme zbytkem čokoládového. Pečeme asi hodinu, poté necháme 10 minut odpočinout v otevřené vypnuté troubě:)


Autorem receptu je: @ohaibetty