Domácí granola s jablky a skořicí

dffd

Ingredience:
– 3 1/2 hrnku ovesných vloček
– 1/2 hrnku mandlí (nebo jiných oříšků)
– Stevie dle chuti
– 2 lžičky skořice
– 1/2 lžičky soli

– 3/4 hrnku jablečného pyré
– 1 1/2 lžíce medu
– 1 lžíce kokosového oleje
– vanilka (nebo vanilkové aroma)
– 1 hrnek sušených jablek

Postup:
Troubu si předehřejeme na 170°C. Ve větší míse smícháme vločky, mandle, stevii, skořici a sůl. V rendlíku zahřejeme jablečné pyré s medem, kokosovým olejem a vanilkou a poté směs přelijeme na do mísy k suchým ingrediencím. Mícháme dokud se směsi uplně nespojí. Rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme cca 45 min. Každých 10 minut granolu promícháme a pečeme do zlatova, pak už jen přidáme na kostičky nakrájená sušená jablka a necháme granolu úplně vychladnout. Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě nejdéle měsíc.