Datlové Flapjacky s čokoládovou polevou

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203224.bmp


Ingredience:

  • 1,5 šálku jemně pomletých ovesných vloček (pro čistě raw verzi použijeme raw vločky, ale není to určitě nezbytné)
  • 1 šálek sušených datlí
  • 1 a 1/2 šálku vlaškých ořechů
  • 1 PL chia semínek
  • 3 PL slunečnicových semínek

Čokoládová poleva:

  • 4 kostičky 90 % čokolády
  • 2 PL kokosového oleje
  • 2 PL kakaa
  • kustovnice na ozdobení

Postup:

Základ tvoří stejné těsto jako na Božské raw kuličky, přesto postup uvádím znovu. Ořechy opět necháme několik hodin máčet, poté scedíme a necháme na ubrousku proschnout. Ze 2/3 umixujeme v mixéru ořechové máslo. Občas budeme muset ořechy stěrkou setřít ze stěn a mixovat znovu, ale díky máčení jde mixování snadno. Máslo přendáme do misky a do mixéru přesypeme zbytek ořechů a slunečnicová semínka. Ty pomixujeme pouze velmi krátce, abychom zachovali jejich strukturu. Směs přesypeme k ořechovému máslu a použije naposledy mixér.

Nyní přišla ta správná chvíle na umixování datlové pasty. Pokud používáte sušené datle, a já předpokládám, že ano, je vhodné je před samotným mixováním na cca půl hodiny namočit do horké vody. Takto změklé ovoce slijeme a rozmixujeme. Pak už jen všechny ingredience smícháme a upěchujeme do potravinových fólií vyložené misky. Vrstva by měla mít cca 0,5 – 1 cm.

Takto připravený korpus dáme chladit do lednice a mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Příprava je velice jednoduchá, všechny ingredience vložíme do misky ponořené do vodní lázně a necháme společně rozpustit a spojit v hladkou polevu.

Takto vzniklou polevou přelijeme náš základní korpus, posypeme kustovnicí a necháme alespoň půl hodiny ztuhnout v lednici. V momentě, kdy je čokoláda ztuhlá, vyjmeme celý plát z misky a ostrým nožem ho rozkrájíme na kostičky 🙂


Autorem receptu je: nenalezen