Cukrfree Ferrero Rocher

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 202714.bmp


Ingredience:

  • 350g lískových ořechů
  • 150g kakaové hmoty
  • 1/4 hrnku rozehřátého kokosového oleje
  • 3 lžíce kokosového nebo mandlového mléka
  • 1/4 hrnku raw kakaa
  • stévie podle chuti
  • vanilková esence

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Lískové ořechy vyložte na plech s papírem na pečení, vložte do trouby a pečte kolem 10 minut, dokud se slupky nezačnou odlupovat od ořechů. Poté z ořechů slupky odstraňte.
  3. Hrnek ořechů společně s kokosovým olejem, kokosovým mlékem, kakaem, stévií a vanilkou vložte do mixéru a mixujte do jemna (dá to trochu zabrat, ale jde to).
  4. Vzniklou směs přendejte do mísy a vložte na 30 minut do lednice.
  5. Zbytek ořechů zatím nasekejte na malé kousky, popř. rozmixujte v mixéru.
  6. Z vychladlé ořechové hmoty vytvořte kuličky. Do každé vložte jeden lískový ořech a poté dejte kuličky znovu na 1 hodinu do lednice.
  7. Zatím si v horké lázni rozehřejte kakaovou hmotu (můžete přidat i vanilku a stévii).
  8. Kuličky v rozteklé kakaové hmotě namočte (rychle aby se nerozpadly), poté položte na tác s papírem na pečení, posypejte nasekanými ořechy a nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz