Cuketové lasagne

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 174935.bmp


Porce: 1-2

Ingredience:

  • 1 balení uzeného tofu
  • 5 rajčat
  • 1 cuketa
  • ½ červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • několik plátků veganského sýra
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžíce balsamica
  • bazalka, sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Cibulku necháme zesklovatět na oleji, přidáme česnek a poté tofu, které jsme si předem rozňuchali vidličkou. Lehce orestujeme a vmícháme najemno nakrájená rajčata. Zakápneme balsamicem, okořeníme a asi pět minut podusíme na mírném plameni.
  2. Cuketu oloupeme a nakrájíme (podélně) na tenké plátky, kterými vyložíme malou zapékací misku. Přidáme připravenou rajčatovou směs, dobře uhňácáme a zakryjeme sýrem. Tento postup pak ještě dvakrát zopakujeme.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme v zakryté zapékací misce asi 15 minut, poté pokličku sundáme a necháme ještě 5 minut dojít.

Autorem receptu je: @czech_hippie