Cuketová polévka s vegan slaninou

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175858.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingredience:

Na polévku:

  • 1l zeleninového vývaru
  • 2 středně velké cukety
  • 2 menší brambory
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • ½ lžičky fenyklu
  • ½ lžičky kmínu
  • 1 lžíce tamari
  • olivový olej

Na vegan slaninu:

  • ½ hrnku neslazených kokosových chipsů
  • 2 lžíce tamari
  • ½ lžíce vody
  • 1 lžička kukuřičného sirupu
  • 1 lžička červené papriky
  • pepř podle chuti

Postup:

Předtím než pokrájíme cuketu, kousek z ní si podélně nastrouháme tak, aby nám vznikly co nejdelší nudličky. Ty pak použijeme jako raw náhradu těch klasických (cuketa má neutrální chuť, takže stejně dobře funguje i v jiných receptech). Cibuli osmahneme na oleji, přihodíme česnek s kořením a necháme zavonět. Ke směsi potom přidáme nejdříve brambory a poté i cuketu. Zalijeme vývarem, dochutíme tamari a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec rozmixujeme. Falešnou slaninu připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Strčíme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a bedlivě střežíme, neboť stačí chvilička a kokos je na uhel. Měl by na okrajích hezky křupat a uprostřed zůstat šťavnatý. Hotovou polévku nakonec ozdobíme raw nudlemi, faux slaninou a nějakou estetickou bylinkou.


Autorem receptu je: @czech_hippie