Crumble bez lepku a bez cukru

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175806.bmp


1 porce

Ingredience:

  • hrst čerstvých švestek
  • 1 lžíce bezlepkové mouky
  • 1 lžíce vegan margarínu
  • ½ lžíce stevie / 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • čerstvá meduňka

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, omyté švestky nakrájíme na menší kousky a hodíme do zapékací misky. Zbytek ingrediencí opatrně smícháme tak, aby nám vznikla jakási drobenka. Tu pak stačí navrstvit na ovoce a celé péct asi 15 minut (švestky krásně změknou a pustí šťávu, zatímco drobenka zezlátne a bude hodně moc vonět). Baštíme ještě teplé, třeba s čerstvou meduňkou navrch.


Autorem receptu je: @czech_hippie