Černá čočka s mrkví

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 200 g černé čočky beluga
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • lžíce másla
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru (mletého)
  • sůl
  • vejce (na volské oko)

Postup:

Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut. Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa