Celozrnné toasty s lososem a vejcem

zenauplotny2
Ingredience (na 2 ks):
– čerstvá pažitka
– 2 menší vejce
– trocha strouhaného čedaru
– 4 plátky tmavého toustového chleba
– 4 plátky uzeného lososa = balení o velikosti 100g

Postup:
Na toustový chléb nařasíme dva plátky lososa, uprostřed necháme místo na vyklepnutí vejce, které vyklepneme vzápětí. Osvědčilo se mi nevyklepávat ho přímo na toast, bílek se Vám rozteče všude kolem a jen Vás to naštve. Proto si vajíčko vyklepněte do misky, z ní do lososového hnízda přendejte žloutek polévkovou lžící na toast a pak pomaličku přilévejte bílek, podle velikosti otvoru v lososovém hnízdě.
Posypeme nakrájenou pažitkou, čedarem, opepříme, mírně osolíme, přiložíme druhým plátkem toastu a 6 minut pečeme v rozpáleném toustovači. Ne méně – chléb by byl jinak nasáklý vejcem a při vyndání z toustovače by se trhal, vejce se musí dobře propéct.