Celozrnná pizza s kuřecím masem a špenátem

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 204429.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience a postup:

 

Suroviny na těsto :

–          180 g bílého jogurtu

–          180 – 360 g celozrnné mouky (množství podle konzistence)

–          špetka soli

–          1 vejce
Postup:
Vše smícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice. Po vyndání vyválíme a potřeme těsto olivovým olejem. Navrch přidáme protlak, sýr, kuřecí maso a špenát. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme 20 minut při 200°C.

Suroviny na rajčatový protlak:

–          5 rajčat

–          1 menší cibule

–          pár stroužků česneku

–          oregáno, špetka soli

 

Postup:
Rajčata omyjeme, dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Chvíli je necháme. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a opečeme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je, dokud nepustí šťávu. 
Suroviny na úpravu špenátu:

–          čerstvý špenát

–          cibule

–          pár stroužků česneku

–          vejce

–          sůl, pepř

–          voda

 

Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a na pánvičce opečeme. Nalijeme trochu vody, přidáme nakrájený špenát a dusíme. Ke konci vklepneme vejce. 
Suroviny na úpravu masa:

–          kuřecí prsní řízek

–          trochu soli

–          trochu olivového oleje

Postup:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakrájíme na kostičky. Smažíme na oleji a necháme okapat.

Dohotovení:
Protlak rozetřeme po těstě, posypeme nastrouhaným sýrem, přidáme špenát, maso a dáme péct.

 

Autorem receptu je: @anett_woznicka