Celozrnná pizza s krevetami

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175951.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 180 g bílého jogurtu
  • 180 – 360 g celozrnné mouky (množstí podle konzistence)
  • špetka soli
  • 1 vejce

 

Postup:

Vše smícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice. Po vyndání vyválíme a potřeme olivovým olejem. Navrch přidáme protlak, sýr, krevety. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme 20 minut při 200°C.

 

Suroviny na rajčatový protlak

  • 5 rajčat
  • 1 menší cibule
  • pár stroužků česneku
  • oregáno, špetka soli

 

Postup:

Rajčata omyjeme, dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Chvíli je necháme. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a opečeme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je, dokud nepustí šťávu.

 

Krevety

  • cca 15 středně velkých krevet
  • olivový olej

 

Postup:

Krevety smažíme na trošce olivového oleje nebo je chvilku povaříme, dokud nejsou krásně oranžové. Necháme okapat přebytečný olej a každou oloupeme.

Protlak rozetřeme po těstě, posypeme nastrouhaným sýrem, přidáme krevety a můžeme péct.

Autorem receptu je: @anett_woznicka