Carpaccio z červené řepy

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • červená řepa
  • rukola
  • vejce
  • paprika
  • okurek
  • olivový olej
  • pepř, sůl

Postup:        

Červenou řepu vaříme cca 2h (dávejte si pozor na to, aby bylo v hrnci stále dost vody). Řepu necháme vychladnout, oloupeme ji nožem (první odříznu vršek a spodek, potom se loupe jednoduše). Nakrájíme ji na co nejtenčí plátky, které pokapeme olivovým olejem, osolíme a nameleme na ně pepř. K tomu přidáme salát z rukoly, žluté papriky a okurky, který lehce zakápneme olivovým olejem. Vejce na hnělíčko (vaříme cca 5) osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme k salátku a carpacciu na talíř.

Autorem receptu: @dominika.sch