Porce: 4
Ingredience:
- Asi 150g bulguru
- 2 uvařené červené řepy
- Balíček přírodního tofu
- 2 jarní cibulky
- Rukola
- Olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Cibulku nakrájíme na kolečka, řepu a tofu na kostičky. Na oleji lehce osmažíme cibulku, přidáme tofu, chvilku smažíme a odstavíme z plotny. Do směsi přidáme řepu a nasypeme bulgur. Lehce promícháme a směs zalijeme horkou vodou (podobně jako kuskus). Přimícháme rukolu a zakapeme olivovým olejem (já použila olivový olej s citronem, ale stačí použít obyčejný, případně přidat trochu citronové šťávy). Osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a necháme cca 20minut nabobtnat, aby bulgur změkl. Poté podáváme. Dobrou chuť! 😊
Autorem receptu je: @veronikahypsova