Datlové brownies

Záznam celé obrazovky 23.6.2016 135039.bmp


Ingredience:

  • 50 g kešu
  • 75 g vlašských ořechů
  • 200 g datlí + 2 lžíce vody
  • 30 g kakaa
  • Špetka soli

Poleva:

  • 30 ml mandlového mléka
  • 40 hořké čokolády
  • 1 lžička kokosového oleje
  • špetka soli

Postup:

Vlašáky a kešu rozmixujeme najemno, přidáme kakao, špetku soli, promícháme a dáme stranou. V mixéru rozmixujeme datle s vodou, přidáme ořechy s kakaem a spojíme do hmoty. Tu navlhčenými prsty vtlačíme do pečícího papíru vystlané formy.

Poleva:

Mandlové mléko dáme na 45 sekund do mikrovlnky, potom přidáme nalámanou čokoládu, kokosový olej a špetku soli, necháme rozpustit a na 10 minut dáme do lednice. Poté nalijeme na brownies, posypeme ořechy a dáme zmrazit na 1 hodinu.


Autorem receptu je: @medovaka