Ingredience:
- 50 g kešu
- 75 g vlašských ořechů
- 200 g datlí + 2 lžíce vody
- 30 g kakaa
- Špetka soli
Poleva:
- 30 ml mandlového mléka
- 40 hořké čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
- špetka soli
Postup:
Vlašáky a kešu rozmixujeme najemno, přidáme kakao, špetku soli, promícháme a dáme stranou. V mixéru rozmixujeme datle s vodou, přidáme ořechy s kakaem a spojíme do hmoty. Tu navlhčenými prsty vtlačíme do pečícího papíru vystlané formy.
Poleva:
Mandlové mléko dáme na 45 sekund do mikrovlnky, potom přidáme nalámanou čokoládu, kokosový olej a špetku soli, necháme rozpustit a na 10 minut dáme do lednice. Poté nalijeme na brownies, posypeme ořechy a dáme zmrazit na 1 hodinu.
Autorem receptu je: @medovaka