Ingredience:
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2-3 nakrájené broskve
- 3 sáčky černého čaje
- 1 l vařené vody
- nakrájená broskve
- nakrájený citron + šťáva
- led
Postup:
Do pánve dáme hrnek vody, cukru a nakrájené broskve. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí a broskve nezměknou, pak je vidličkou rozmačkáme, jak to půjde (uvolní se nám více chuti do sirupu). Pak pánev odstavíme a necháme odležet cca 30 min.
Zatím si zalijeme v nádobě čajové sáčky převařenou vodou, necháme louhovat cca 5 min (záleží, jak máte rádi silný čaj) a necháme čaj zchladnout v lednici (přihoďte klidně led, bude to rychlejší). Po odležení sirupu ho přelijte přes jemné síto, ať oddělíte broskvovou dužinu.
Nakonec, když je čaj vychlazený, smíchejte ho se sirupem – dle chuti – přilijte citronovou šťávu a hoďte si tam na kousky nakrájené broskve, citron a led (někdo třeba může přihodit i čerstvou mátu). A skvělý ledový čaj je na světě 🙂
Autorem receptu je: @recipefor30s