Bramborové knedlíky plněné šmakounem

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 200751.bmp


Slovo autora: Uzený Šmakoun je nejlepší ingredience do tradičních receptů jako je tento – a výš výtvor bude opravdu jedinečný a výživný.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 20 minut + 20 minut vaření v páře


Ingredience:

Těsto:

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce, vychladlých
  • 150g celozrnné pšeničné mouky hladké 100g pšeničné krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce salt

Náplň:

  • 300 g Šmakoun Uzený
  • 1 cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • Hrst zelené petržele
  • sůl a pepř

Postup:

Nejprve se připravíme náplň. Nakrájíme cibuli a Šmakoun a zprudka opečeme na pánvi na olivovém oleji. Nakonec přidáme nasekanou petržel a ochutíme.

Brambory oloupeme a nastrouháme je nahrubo nebo najemno, podle toho, co preferujete. Přidáme zbývající ingredience a rychle propracujeme těsto, aby těsto neřídlo. Rozdělíme si ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujeme placky, naplníme směsí, pevně uzavřeme a dotvarujeme knedlíky. Vaříme v páře přibližně 20 minut.

Podáváme s dušeným zelím nebo kapustou.


Autorem receptu je: