Borůvkový parfait s amarantem

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 204356.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 1/2 hrnku amarantu
  • 1 lžíce třtinového cukru (nebo jiné sladidlo)
  • 2 bílé řecké jogurty
  • 4 lžíce nahrubo nasekaných mandlí
  • borůvky
  • švestkový sirup

Postup:

Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn. Do pánve přilijte trošku vody a vsypte třtinový cukr. Nechte zkaramelizovat, odstavte z ohně a přikryjte pokličkou. Připravte si dvě stejné skleničky. První vrstvu udělejte z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle. Takto připravený parfait nechejte vychladit v lednici a podávejte studený.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa