Blanšírované fazolky s kuskusem a tofu

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175939.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce


Ingredience:

  • 200 g zelených fazolek
  • 1/2 okurka hadovka
  • 100 g kuskusu
  • 1 polévková lžíce provensálského koření
  • česneková sůl, pepř, olivový olej 
  • hrst lněných semínek 
  • hrst slunečnicových semínek
  • balení tofu

Postup:
Já používám čerstvé fazolky. Takže ty je potřeba den předem, než jdu do práce připravit. Tedy okrájíme špičky u fazolek a dám vařit vodu. Když voda bublá, tak do ní vložíme fazolky a cca po 2 minutách je vyndáme a ihned schladíme. Tedy ponoříme do ledové vody, nejlépe s ledem. V tu chvíli si fazolky zachovají krásnou zelenkavou barvu a snad i živiny 🙂 Dále pokrájíme fazolky na cca 3 cm velké kousky. Do hrníčku nasypeme kuskus, přidáme bylinky, sůl, pepř, polévkovou lžíci olivového oleje a dle návodu zalijeme horkou vodou. Přiklopíme talířkem a necháme nabobtnat. Dále si pokrájíme okurku. Tu vložíme do velké mísy, přidáme pokrájené fazolky, semínka, sůl a nakonec zasypeme hotovým kuskusem. Pro dochucení můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Nyní si pokrájíme tofu. Já už nijak dále neupravuji. Tento je vhodný i na gril. Ten bohužel v práci nemáme, tak ho pouze pokrájím na kostičky a nasypu na každou porci salát.


 

Autorem receptu je: @Smoothcooking.cz