Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
Ingredience:
- 200 g zelených fazolek
- 1/2 okurka hadovka
- 100 g kuskusu
- 1 polévková lžíce provensálského koření
- česneková sůl, pepř, olivový olej
- hrst lněných semínek
- hrst slunečnicových semínek
- balení tofu
Postup:
Já používám čerstvé fazolky. Takže ty je potřeba den předem, než jdu do práce připravit. Tedy okrájíme špičky u fazolek a dám vařit vodu. Když voda bublá, tak do ní vložíme fazolky a cca po 2 minutách je vyndáme a ihned schladíme. Tedy ponoříme do ledové vody, nejlépe s ledem. V tu chvíli si fazolky zachovají krásnou zelenkavou barvu a snad i živiny 🙂 Dále pokrájíme fazolky na cca 3 cm velké kousky. Do hrníčku nasypeme kuskus, přidáme bylinky, sůl, pepř, polévkovou lžíci olivového oleje a dle návodu zalijeme horkou vodou. Přiklopíme talířkem a necháme nabobtnat. Dále si pokrájíme okurku. Tu vložíme do velké mísy, přidáme pokrájené fazolky, semínka, sůl a nakonec zasypeme hotovým kuskusem. Pro dochucení můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Nyní si pokrájíme tofu. Já už nijak dále neupravuji. Tento je vhodný i na gril. Ten bohužel v práci nemáme, tak ho pouze pokrájím na kostičky a nasypu na každou porci salát.
Autorem receptu je: @Smoothcooking.cz