Bezlepkový ořechovo-tvarohový koláč s jablky

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 200259.bmp


Ingredience:

Těsto:

  • hrnek mletých mandlí
  • hrnek mletých vlaškých ořechů
  • 1/2 hrnku mletého kokosu
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (na „oslazení“)
  • lžíce kokosového oleje (+na vymazání)
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • stévie (případně cokoliv na oslazení)
  • kokosové mléko (asi půl hrnku dle potřeby)

Náplň:

  • 1 odtučněný tvaroh
  • 50g Lučiny (Palouček)
  • 1 vejce
  • javorový sirup/stévie/cukr…
  • 2 menší jablka

Postup:

Smícháme všechny suché ingredience a na závěr přidáváme kokosové mléko, dokud nemá těsto lepkavou konzistenci. Do kokosovým olejem vymazané formy dáme těsto a uděláme vyšší okraj. Tvaroh a Lučinu ušleháme s vejcem a zvoleným sladidlem. Rozetřeme na těsto a navrch naskládáme oloupaná nakrájená jablka. Pečeme cca 35min v předehřáté troubě na 170 stupňů. Ovoce lze použít libovolné?


Autorem receptu je: @lucprochazkova