Bezlepkový hruškový koláč

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180336.bmp

 


Ingredience:

  • 300 g rýžové mouky
  • 220 g odtučněného tvarohu
  • 4 hrušky
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 2 vejce
  • 150 ml rostlinného oleje
  • kokosový cukr (množství dle chuti)
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 1 lžíce skořice
  • špetka soli

Postup:

Ve velké míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici. Z bílků vyšleháme zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijte do vymazané koláčové formy. Koláč nakonec rovnoměrně poklaďte oloupanými hruškami a lehce je vtlačte do těsta. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-45 minut.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa