Bezlepkové špagety s pomodoro omáčkou

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180227.bmp


Ingredience:

  • špagety
  • rajčata
  • česnek
  • červená cibule
  • čerstvá bazalka
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • parmazán

Postup:

Uvaříme si špagety, tak aby byly al dente. Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek a na kostičky na krájenou cibuli. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka (zbavená o jádřinec), přidáme čerstvé listy bazalky, osolíme – rajčátka chvíli dusíme, dokud lehce nezměknou a nepustí šťávu. Můžeme přidat trochu vody, omáčka by měla být spíše „mokrá“ ale rozhodně ne suchá. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme uvařené špagety, pepř a úplně nakonec zdobíme čerstvou bazalkou. Na talíři nakonec těstoviny posypeme parmazánem. Jídlo je naprosto jednoduché, nepřekombinované, ale chuťově opravdu vynikající a proto jej mám tolik ráda.


Autorem receptu je: @9miumiu9