Bezlepková veganská pizza

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 03028.bmp


Ingredience:

Ingredience na korpus:

  • 8 g čerstvého droždí / půl pytlíku sušeného droždí
  • 250 g bezlepková mouka Schar Mix B (kupuji v DM)
  • špetka himalájské soli
  • lžička agávového sirupu (kupuji BioPuro)
  • lžíce olivového oleje
  • 160 ml vlažná voda
  • lžíce sušené bazalky
  • lžíce sušené rozmarýny

Ingredience na oblohu pizzy:

  • cherry rajčátka
  • rajčatová omáčka Sugo picante (Alnatura DM)
  • sušená rajčata
  • olivy
  • uzený tempeh / uzené tofu
  • 2 stroužky česneku
  • rukola
  • lžíce olivového oleje

Postup:

Předehřejte si troubu na 40°C.

Všechny ingredience na korpus smíchejte dohromady a vytvořte těsto.

Vzniklé těsto vyválejte do formy na pizzu. Pokud formu nemáte, stejně jako já, vytvořte z těsta na pečícím papíře na velkém plechu kulatý tvar pizzy.

Těsto vložte do trouby a nechtě při teplotě 40°C 20 minut kynout.

Nakynuté těsto potřete sugem, položte na něj nakrájená cherry rajčátka, olivy, sušená rajčata, hrst nastrouhaného uzeného tempehu (má takovou hezky masovou chuť), případně uzeného tofu.

Pizzu dejte zapéct na 220°C na 20-30 minut zpět do trouby.

Rozmačkejte česnek a smíchejte ho s olivovým olejem.

Upečenou pizzu pokapejte česnekovým olejem a posypejte rukolou. Na závěr můžete ozdobit pizzu ještě trochou strouhaného tempehu nebo tofu.


Autorem receptu je: @Detoxchutně