Ingredience:
Na základ:
- 100g kukuřično-pohankové směsi CountryLife
- 200ml horké vody
- 1 lžička sušené bazalky
- špetka soli
Navrch:
- 100g marinovaného tofu
- 2 hrsti baby špenátu
- ¼ červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 velké rajče
- černé olivy
- olivový olej
- bazalka
Postup:
1.
Rajčata, cibuli a tofu nakrájíme na tenké plátky a v míse promícháme s olejem a najemno nasekaným česnekem. Směsi vůbec neuškodí, když ji necháme třeba hodinku uležet v lednici. Naopak nám ještě poděkuje.
2.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kukuřično-pohankovou směs okořeníme, zalijeme vodou a pořádně promícháme tak, aby nám vznikla hladká kašička. Tu opatrně rozprostřeme na pečicí papír a šoupneme na 10 minut do trouby.
3.
Na předpečený základ pak naházíme baby špenát a připravenou směs ingrediencí. Posypeme olivami, bazalkou a pečeme dalších deset minut, dokud vše nezačne hodně moc vonět. Hotovou pizzu necháme chvilku vychladnout, abychom si nespálili jazyk.
Autorem receptu je: @czech_hippie