Bezlepková pizza

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 00429.bmp


Ingredience:

Na základ:

  • 100g kukuřično-pohankové směsi CountryLife
  • 200ml horké vody
  • 1 lžička sušené bazalky
  • špetka soli

Navrch:

  • 100g marinovaného tofu
  • 2 hrsti baby špenátu
  • ¼ červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velké rajče
  • černé olivy
  • olivový olej
  • bazalka

Postup:

1.

Rajčata, cibuli a tofu nakrájíme na tenké plátky a v míse promícháme s olejem a najemno nasekaným česnekem. Směsi vůbec neuškodí, když ji necháme třeba hodinku uležet v lednici. Naopak nám ještě poděkuje.

2.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kukuřično-pohankovou směs okořeníme, zalijeme vodou a pořádně promícháme tak, aby nám vznikla hladká kašička. Tu opatrně rozprostřeme na pečicí papír a šoupneme na 10 minut do trouby.

3.

Na předpečený základ pak naházíme baby špenát a připravenou směs ingrediencí. Posypeme olivami, bazalkou a pečeme dalších deset minut, dokud vše nezačne hodně moc vonět. Hotovou pizzu necháme chvilku vychladnout, abychom si nespálili jazyk.


Autorem receptu je: @czech_hippie