Bezlepková bulka

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175915.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingredience:

  • 200 g bezlepkové mouky + na pomoučnění 100 ml vody
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 15 g čerstvého droždí 
  • 1 lžička třtinového cukru 
  • 1 vejce ½ lžičky soli 
  • 3 lžičky sezamových semínek

Postup:
Do hrníčku rozdrobíme droždí, osladíme, promícháme a zalijeme vodou a olejem, znovu promícháme a vlijeme do mísy s moukou a solí. Rozklepneme vejce a rukou nebo ručním šlehačem uhněteme hladké pevné těsto. Ze začátku se může hodně lepit, ale hněteme neohroženě dál. Jakmile získá tvar, zakryjeme mísu utěrkou a necháme ho jednu hodinu kynout. Vyklopíme ho na pomoučněný vál, párkrát prohněteme a rozdělíme na čtvrtiny. Z každé uhněteme bulku překládáním okraje do středu, pak je umístíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15–20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Bulky potřeme vlažnou vodou, posypeme sezamovými semínky a pečeme 15 minut dozlatova.