Bazalkové pesto s praženými slunečnicovými semínky

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 180009.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doba přípravy: 10 minut

Náročnost: malá

Počet porcí: 500 ml

Ingredience:

  • 200 g lístků čerstvé bazalky
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 1 kávová lžička soli
  • olivový olej dle potřeby, cca 500 ml

 

Postup:

Připravíme si lístky bazalky. Dále si připravíme mixér s nástavcem sekáček. Jde to dělat v hmoždíři, ale to se opravdu zapotíte. Do mixéru si vložte část lístků a zalijte olivovým olejem a mixujte. Postupně přidávejte lístky a opět zalévejte olejem. Musí to lehce plavat. Tím se to bude i lépe mixovat. Přidejte sůl A zase promixujte. Na suchou pánev si vložte slunečnicová semínka a pomalu pražte. Dělejte to na střední plamen, ať se nepřipálí. Když jsou semínka opražená, tak je necháme vychladnout. Poté nasypeme k bazalce a zase promixujeme. A máme hotovo. Zájemci mohou přidat nastrouhaný parmazán. Já jsem nyní dělala odlehčenou variantu, která se hodí do dipů, salátů, kuskusu, těstovin, noků, prostě všeho.

Autorem receptu je: @smoothcooking.cz